Arrival
Departure

Projekty

Tytuł projektu: „Dywersyfikacja i rozszerzenie działalności K.B.Invest sp. z o. o. sp. k. o nowe usługi świadczone poprzez utworzenie własnej restauracji.

Zadania, działania realizowane w ramach projektu:

Projekt obejmuje 2 zadania:

1.Nazwa zadania: „Zakup środków trwałych niezbędnych w zakresie realizacji inwestycji, zielonej transformacji”.

W ramach zadania zakupione zostaną:

- zestaw mebli nierdzewnych i wyposażenia - 1szt – przygotowalnia

- zestaw mebli i wyposażenia - 1 szt. – pomieszczenie komunikacyjne"

- zestaw mebli na potrzeby magazynów - 1 szt.

- szafy chłodnicze i mrożące do magazynu produktów spożywczych – 5 szt.

- zestaw mebli nierdzewnych (1 szt.) – zmywalnia

- Zmywarka do naczyń z systemem odzysku pary i energii – 1 szt.

- Urządzenie do odwróconej osmozy – 2 szt.

- zestaw mebli i wyposażenia kuchni – 1 szt.

- Kuchnia indukcyjna wraz z podstawą – 1 szt.

- Urządzenie wielofunkcyjne (wyposażenie kuchni) – 1 szt.

- Okap wyciągowy– 2 szt.

- Piec konwekcyjno-parowy programowalny wraz z podstawą – 1 szt.

- Stół chłodniczy 2 komorowy – 2 szt.

- Zestaw mebli do kuchni – wydawka – 1 szt.

- Zestaw mebli do kuchni – część robocza – 1 szt.

- Robot z funkcją grzania – 1 szt.

- Umywalka wiszącą – rozdzielnia kelnerska – 1 szt.

- Ekspres do kawy 2 grupowy – 1 szt.

- Młynek do kawy elektroniczny – 1 szt.

- Kostkarka do lodu – 1 szt.

- Blender barmański – 1 szt.

- Zestaw wyposażenia dla części „bar” – 1 szt.

- Zmywarka do szkła – 1 szt.

- Chłodziarka podblatowa – 1 szt.

- Witryna chłodnicza ekspozycyjna – 1 szt.

- Szafa chłodnicza (bar) – 1 szt.

- Płyta chłodnicza (bufet śniadaniowy) – 1 szt.

- Podgrzewacz do potraw – 3szt.

- Toster przelotowy – 1 szt.

- Warnik do wody – 1 szt.

- Ekspres do kawy automatyczny – 1 szt.

- Wyposażenie sali restauracyjnej (stoły) – 18 szt.

- Wyposażenie Sali restauracyjnej (krzesła) – 36 szt.

2.Nazwa zadania: „Zakup usługi szkoleniowej niezbędnej do podniesienia umiejętności pracowników w zakresie nowej oferty produktowej oraz usługi rozwojowej pozwalającej na zwiększenie jakości oferowanej nowej usługi”.

W ramach zadania zakupiona zostanie usługa szkoleniowa, której celem jest przeszkolenie personelu restauracji w zakresie nowych metod produkcji z naciskiem na filozofię zero waste. Szkolenie to jest kluczowe dla skutecznej realizacji projektu oraz zapewnienia najwyższej jakości świadczonych usług.

Przykładowy zakres szkolenia:

1. Nowe metody produkcji kulinarnych:

o Wprowadzenie do nowoczesnych technik kulinarnych

o Efektywne zarządzanie kuchnią:

2. Filozofia zero waste w gastronomii:

o Zasady 5R (Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot): Praktyczne zastosowanie zasad zero waste w codziennej pracy restauracji,

o Kompostowanie i segregacja odpadów: Szkolenie z zakresu efektywnego kompostowania resztek jedzenia oraz prawidłowej segregacji odpadów.

3. Zarządzanie restauracją w zgodzie z nowoczesnymi trendami:

o Ekologiczne podejście do zarządzania: Implementacja strategii ekologicznych w zarządzaniu restauracją, w tym wybór dostawców oraz produktów spełniających kryteria zero waste.

o Wykorzystanie technologii w obsłudze restauracji: Szkolenie z obsługi nowoczesnego sprzętu gastronomicznego i systemów zarządzania zamówieniami.

Korzyści ze szkolenia:

- Zwiększenie kompetencji personelu: Szkolenie przyczyni się do podniesienia kwalifikacji pracowników, co wpłynie na jakość obsługi oraz poziom świadczonych usług.

- Implementacja strategii zero waste: Przeszkolony personel będzie w stanie efektywnie wdrożyć zasady zero waste w codziennej działalności restauracji, co pozytywnie wpłynie na wizerunek i konkurencyjność obiektu.

Przeszkolone zostaną 4 osoby.

Realizacja komponentu szkoleniowego jest niezbędna dla osiągnięcia zamierzonych celów projektu oraz zapewnienia długoterminowego sukcesu restauracji prowadzonej przez K.B. Invest sp. z o.o. sp. k.

Z kolei Usługa doradcza ma na celu zapewnienie lepszej jakości przedsięwzięcia związanego ze stworzeniem i uruchomieniem działalności restauracji. Zakres usługi obejmuje m.in. działania rozwojowe dot. opracowania procedur, projektu z wytycznymi instalacyjnymi. Działanie jest niezbędne i bezpośrednio związane z realizacją zaplanowanych działań rozpoczęcia działalności restauracji i lepszej jakości nowej usługi. Opracowany zostanie raport końcowy z całą dokumentacją dot. technologicznego wdrożenia produkcji.

Grupy docelowe:

Grupę docelową projektu stanowią klienci Hotelu Joyinn Aparthotel, którzy wymagają pakietu pobytowego (nocleg+wyżywienie) oraz usług restauracji, a także osoby chcące zorganizować imprezy okolicznościowe w pobliżu Urzędu Stanu Cywilnego, pałacu ślubów oraz Narodowego Forum Muzyki we Wrocławiu.

Cele Projektu:

Głównym celem realizacji projektu jest rozszerzenie świadczonych usług w Aparthotelu JOYINN we Wrocławiu oraz dywersyfikacja działalności poprzez utworzenie i zarządzanie własną restauracją, która będzie działać zgodnie z filozofią zero waste.

Nowe usługi:

  • Usługa gastronomiczna, w tym:

- śniadania o podwyższonej jakości: oferowane w restauracji o wysokiej jakości, będą spełniać oczekiwania gości oraz być dostosowane do potrzeb klientów biznesowych i indywidualnych.

  • Kompleksowa oferta gastronomiczna: Nowe menu obejmujące ekologiczne dania, obiady oraz kolacje przygotowane z myślą o zasadach zero waste, dostępne dla gości hotelowych oraz klientów zewnętrznych.
  • Usługa organizacji imprez okolicznościowych dla nowej grupy odbiorców

Efekty, rezultaty projektu:

W wyniku realizacji projektu nastąpi:

1.Dywersyfikacja dotychczas prowadzonej działalności - wprowadzenie nowej usługi gastronomicznej skierowanej do klientów hotelowych oraz mieszkańców Wrocławia.

2.Rozszerzenie usług poprzez wprowadzenie pełnowymiarowej oferty gastronomicznej:

Restauracja będzie oferować posiłki zarówno w porze śniadaniowej, jak i wieczornej, co zapewni kompleksową obsługę gości aparthotelu.

3.Pozyskanie nowych klientów: Dzięki lepszej jakości i dostępności oferty gastronomicznej, wzrośnie liczba klientów odwiedzających hotel oraz restaurację.

4.Pozyskanie nowych źródeł przychodów: Sprzedaż posiłków i napojów w porze wieczornej oraz organizacja wydarzeń okolicznościowych przyniesie dodatkowe zyski dla spółki.

5.Wzmocnienie kondycji finansowej przedsiębiorstwa: Nowe źródła przychodów poprawią stabilność finansową spółki.

Wartość Projektu (łączny koszt):

644 766,00 PLN

Wysokość wkładu z Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności:

361 698,00 PLN

 

Location

in a unique area

JOYINN APARTHOTEL
ul. Włodkowica 16, 50-072 Wrocław

In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by K. B. INVEST Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k., ul. Osobowicka 89, 51-008, Wrocław, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.

Manage privacy settings
Essential cookies

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Analytical cookies

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Marketing cookies

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved